esasparmağın alttan desteği alınmalıdır. Puroyu ısırıp lokomotif kabilinden yaman çıkararak ciğermek yerine yavaş yavaş dem vermek daha şıktır. Puronun baş kısmını ısırmak şapkayı çok ıslatır ve mazarrat verir. Puroyu ağızda uzun müddet saymak da tatminkâr bileğildir, ağızda salya yapar. Puronun ucu gereğinden çokça ıslanırsa ağızda acılık yapar. Şapka ve puronun bayrağı gevşer, hatta sökülür.|bir puroyu bitirip ikinciyi yakmak icin 30 ila 45 an muhafaza etmek isin hem tadı hem bile uslubuna tatminkâr duser. (zati bu isin erbaplari iyi kalite bir puro ile bir bucuk vakit mesgul olabilirler) ayrica, ikinci bir puro birincisinden daha ötümsüz bir icime iye olursa alinan esrar artar.|Puronun nasıl tutulacağı kişiye nazaran değişir fakat yeni süregelen birisi ciğerin puroyu sarrafiyeparmakla ortaparmak beyninde, sigara kabilinden saymak tatminkâr bileğildir. Puroyu parmaklar beyninde ona acemiliğini hissettirmeden saymak çağ lüzum. Parmaklarınızın beyninde puro, olgun bir at kabilinden sükunetle ona hakim olmanızı bekler. Beceremezseniz sizi dalından atar ve elinizi yakarsınız.}